Home » Blog » Mama Zijn » Mijn peuters schreeuwen graag!

Mijn peuters schreeuwen graag!

door | 15 feb, 2021 | Mama Zijn

Die twee kleine peuters van mij vinden het heerlijk om lekker te schreeuwen. Het ene moment zijn ze een leeuw, het andere moment een beer. Daarnaast kletsen ze beide volop. Ja dat verbale hebben ze van mij en het volume helaas ook ;). Kortom, een gezellige bedoeling en het schreeuwen is helemaal passend bij twee peuters van 3,5 & 2 jaar.

Hoewel ze dus heerlijk samen kunnen brullen, vindt de oudste het ook erg leuk om zijn jongere broertje ermee te plagen. Dat doet hij door al brullend op hem af te rennen en te doen alsof hij hem gaat pakken. Dit geeft uiteraard het gewenste effect, namelijk dat zijn broertje zich zo snel mogelijk uit de voeten maakt en zich verschuilt achter Mama. “Mama, Puk mag niet schreeuwen!”

Mama (ik dus) vindt het echter erg fijn als er af en toe een beetje rust in huis is, dus had ik een missie… genaamd
het schreeuw-kussen! Jawel, ze kregen een kussen waartegen ze mochten schreeuwen. Dus niet meer naar elkaar, wel naar het kussen.
Dat was natuurlijk feest en het hielp zelfs om het schreeuwen tot het kussen te beperken. Totdat de oudste doorhad dat je ook mét het kussen náást je jongere broertje kunt gaan staan. Tja…ook hij is vindingrijk. Je had die twinkeling in zijn ogen moeten zien! Plannetje geslaagd!

Nadat we er samen hartelijk om hebben gelachen, waren we het erover eens dat het schreeuw-kussen niet bedoelt is om elkaar te plagen. Als ze zich nu even willen uitleven, weten ze het kussen te vinden. En het mooiste… het schreeuwen is afgenomen omdat het er namelijk gewoon mag zijn, binnen de grenzen die bij ons passen.

Voor mij weer een heerlijke spiegel. Hoe vindingrijk ik ook zal zijn, die twee zullen er nog een schepje bovenop doen.
En hoe geweldig is dat!

Ik ben een trotse mama die met veel plezier andere mama’s begeleid die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dit doe ik door een mix van Creativiteit en Mindfulness toe te passen in mijn begeleiding.
Wil jij van de stress en onzekerheid af die het mama zijn met zich meebrengt? Neem contact op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

 

Over Lieke Bakx

Met creativiteit, Mindfulness en een gezonde dosis humor leer ik jou weer zelfverzekerd en gelukkig in het leven te staan.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin